(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Actualiteiten-college

Door: Wim Peters

De uitvoering van de Wmo 2015 wordt niet alleen bepaald door de wet maar ook door de jurisprudentie, met name de jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep. Daarom is het belangrijk altijd op de hoogte te zijn van actuele jurisprudentie.

Zorgvuldig onderzoek en indiceren

Docent: Dinie Haag

Steeds meer gemeenten verliezen hun bezwaren omdat er volgens de rechtbank niet voldoende onderzoek heeft plaatsgevonden. Maar hoe komt dat nou? U doet als Wmo consulent toch goed onderzoek, wat doen we dan verkeerd?

Zorgen voor een gezonde Mantelzorg

Door: Cynthia Meevis

Tijdens deze workshop krijgt u niet alleen informatie over actuele ontwikkelingen rondom mantelzorg, maar gaan we ook aan de slag met Positieve Gezondheid om de mantelzorger te helpen meer regie te krijgen over een goede balans tussen zorgen voor de ander en zelfzorg.

Rollen en vervoer: er is meer nodig dan een pakket van eisen

Door: Hanneke van Bemmel

Wanneer kiest u voor een rolstoel met elektrische ondersteuning en wanneer kiest u voor een elektrische rolstoel? Wat is essentieel om op te nemen in het pakket van eisen?

Motivational Interviewing

Door: Robin Kaas

Binnen het Sociaal Domein hebben we allemaal te maken met hulpvragen van cliënten. Daarbij komt u vaak cliënten tegen die vastzitten in hun huidige situatie en een beperkt beeld hebben van hun toekomstperspectief. Motivational Interviewing leidt tot het verleggen van de focus en stimuleert gedragsverandering op basis van door de cliënt zelf omschreven intrinsieke doelen.

Soepele overgang Jeugdwet naar Wmo (18- naar 18+)

Door: Wim Peters

Binnen het Sociaal Domein hebben we allemaal te maken met hulpvragen van cliënten. Daarbij komt u vaak cliënten tegen die vastzitten in hun huidige situatie en een beperkt beeld hebben van hun toekomstperspectief. Motivational Interviewing leidt tot het verleggen van de focus en stimuleert gedragsverandering op basis van door de cliënt zelf omschreven intrinsieke doelen.

Een Psychosociale Hulphond vanuit de Wmo

Door: Dinie Haag

In toenemende mate worden gemeenten geconfronteerd met aanvragen voor psychosociale hulphonden. Wat wordt er precies bedoeld met een psychosociale hulphond? En hoe dient u als Wmo consulent hiermee om te gaan?

Omgaan met de kritische cliënt

Docent: Cynthia Meevis

Tijdens deze workshop staat het gedrag van de cliënt en uw reactie daarop centraal. Want het één kan niet zonder het ander. U leert de verschillende vormen van weerstand kennen en krijgt praktische handvatten om het gesprek om te buigen naar een positieve, motiverende benadering.

Rol van Wmo bij vluchtelingenzorg voor Oekraïners

Door: Milou van der Ploeg

Als gemeente draagt u ook de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de Participatiewet, Wmo en de Jeugdwet voor deze groep. Desondanks blijft er in de praktijk veel onduidelijkheid bestaan. In deze workshop biedt docent Milou van der Ploeg helderheid over de rol van gemeenten ten aanzien van Oekraïense vluchtelingen.

Wat zegt de Avg over mijn Wmo onderzoek?

Door: Hanneke van Bemmel

Tijdens onze trainingen horen we vaak dat u als consulent niet goed weet op welke manier de AVG van toepassing is op uw werk. Heeft u daar nog een keuze in, of zijn er verplichtingen aan verbonden?

Onz Gedachtengoed: ontdek de kracht van zelfkennis

Door: Sjoerd Bakker

Ontdek de kracht van zelfkennis tijdens de interactieve Kenmij mApp Workshop op de boeiende bijscholingsdag van Sociaal Domein Online! Betreed de intrigerende wereld van jouw persoonlijkheidstype volgens DISC en MBTI op een boeiende en leerzame manier.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de Nationale Bijscholingsdag? Dat kan via onderstaande knop.

Programma

09:00 – 09:30 uur
Inloop en kennismaken met collega’s op het Netwerkplein

09:30 – 10:15 uur
Dagopening door inspirerend spreker

10:15 – 10:30 uur
Pitchen standhouders

10:45 – 12:15 uur
Workshop ronde 1

12:15 – 13:15 uur
Pauze, een goed verzorgde lunch en diverse activiteiten op het Netwerkplein

13:15 – 14:45 uur
Workshop ronde 2

15:15 – 16:45 uur
Workshop ronde 3

16:45 uur
Naborrelen op het netwerkplein


Locatie:

De Bijscholingsdag van 3 oktober 2024 vindt plaats in:

Van der Valk Hotel Nuland

Rijksweg 25, 5391 LH Nuland

Inschrijven