Actualiteiten-college

Door: Wim Peters

De uitvoering van de Wmo 2015 wordt niet alleen bepaald door de wet maar ook door de jurisprudentie, met name de jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep. Daarom is het belangrijk altijd op de hoogte te zijn van actuele jurisprudentie.

Zorgen voor een gezonde Mantelzorg

Door: Cynthia Meevis

Tijdens deze workshop krijgt u niet alleen informatie over actuele ontwikkelingen rondom mantelzorg, maar gaan we ook aan de slag met Positieve Gezondheid om de mantelzorger te helpen meer regie te krijgen over een goede balans tussen zorgen voor de ander en zelfzorg.

Sterk in regie!

Door: Jacobien Kleve

Tijdens deze workshop leert u wat uw positie is als Wmo-consulent binnen de gemeentelijke setting. U krijgt inzicht in hoe u deze positie kunt benutten tijdens uw werk bij de cliënt thuis. Dit draagt bij aan het voeren van effectieve gesprekken met uw cliënt, waarbij u hen optimaal kunt aanspreken op hun eigen kracht.

Beschermd wonen

Docent: Eudice Jozephia

Wanneer is er wel of geen sprake van beschermd wonen? Wat zijn de toelatingseisen? Welke gemeente is verantwoordelijk bij de landelijke toegang? Tijdens deze workshop wordt u globaal op de hoogte gebracht van de belangrijkste zaken rondom beschermd wonen en het indiceren ervan.

Gebruikelijke hulp

Door: Wim Peters

Het onderwerp gebruikelijke hulp heeft sinds 2015 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze workshop biedt u uitleg over het begrip gebruikelijke hulp in 2024.

Rollen en vervoer: er is meer nodig dan een pakket van eisen

Door: Hanneke van Bemmel

Wanneer kiest u voor een rolstoel met elektrische ondersteuning en wanneer kiest u voor een elektrische rolstoel? Wat is essentieel om op te nemen in het pakket van eisen?

Omgaan met de kritische cliënt

Docent: Cynthia Meevis

Tijdens deze workshop staat het gedrag van de cliënt en uw reactie daarop centraal. Want het één kan niet zonder het ander. U leert de verschillende vormen van weerstand kennen en krijgt praktische handvatten om het gesprek om te buigen naar een positieve, motiverende benadering.

Timemanagement voor jou!

Door: Jacobien Kleve

U heeft elke dag 24 uur tot uw beschikking. Hoe tevreden u bent over de keuzes die u maakt voor de werkzame uren, hangt af van hoe efficiënt u met uw tijd omgaat. Tijdens deze workshop krijgt u inzicht in uw ambitie, uw ritme en hoe u momenteel met uw tijd omgaat.

Wat zegt de Avg over mijn Wmo onderzoek?

Door: Hanneke van Bemmel

Tijdens onze trainingen horen we vaak dat u als consulent niet goed weet op welke manier de AVG van toepassing is op uw werk. Heeft u daar nog een keuze in, of zijn er verplichtingen aan verbonden?

Weerstand en woorden

Door: Karina Mensen

Tijdens deze workshop richten we ons op het taalgebruik van uw klant. Welke woorden gebruikt uw klant en wat bedoelt hij daarmee? We gaan onderzoeken welke woorden weerstand verhogen of juist verminderen.

Motivational Interviewing

Door: Robin Kaas

Binnen het Sociaal Domein hebben we allemaal te maken met hulpvragen van cliënten. Daarbij komt u vaak cliënten tegen die vastzitten in hun huidige situatie en een beperkt beeld hebben van hun toekomstperspectief. Motivational Interviewing leidt tot het verleggen van de focus en stimuleert gedragsverandering op basis van door de cliënt zelf omschreven intrinsieke doelen.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de Nationale Bijscholingsdag? Dat kan via onderstaande knop.

Programma

09:15 – 09:45 uur
Inloop en kennismaken met collega’s op het Netwerkplein

09:45 – 10:00 uur
Dagopening door inspirerend spreker

10:00 – 10:15 uur
Pitchen standhouders

10:30 – 12:00 uur
Workshop ronde 1

12:00 – 13:00 uur
Pauze, een goed verzorgde lunch en diverse activiteiten op het Netwerkplein

13:00 – 14:30 uur
Workshop ronde 2

15:00 – 16:30 uur
Workshop ronde 3

16:30 uur
Naborrelen op het netwerkplein


Locatie:

De Bijscholingsdag van 19 november 2024 vindt plaats in:

Lumen Hotel & Events Zwolle

Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle

Inschrijven