(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Actualiteiten Wmo 2015

Door: Gerben de Boer 

De Wet maatschappelijke ondersteuning is een wet die sterk afhankelijk is van jurisprudentie. Tijdens deze workshop wordt u volledig bijgepraat over de meest recente en relevante uitspraken.

Beschermd wonen

Docent: Eudice Jozephia

Wanneer is er wel of geen sprake van beschermd wonen? Wat zijn de toelatingseisen? Welke gemeente is verantwoordelijk bij de landelijke toegang? Tijdens deze workshop wordt u globaal op de hoogte gebracht van de belangrijkste zaken rondom beschermd wonen en het indiceren ervan.

Zorgen voor een gezonde Mantelzorg

Door: Cynthia Meevis

Tijdens deze workshop krijgt u niet alleen informatie over actuele ontwikkelingen rondom mantelzorg, maar gaan we ook aan de slag met Positieve Gezondheid om de mantelzorger te helpen meer regie te krijgen over een goede balans tussen zorgen voor de ander en zelfzorg.

Motivational Interviewing

Door: Robin Kaas

Binnen het Sociaal Domein hebben we allemaal te maken met hulpvragen van cliënten. Daarbij komt u vaak cliënten tegen die vastzitten in hun huidige situatie en een beperkt beeld hebben van hun toekomstperspectief. Motivational Interviewing leidt tot het verleggen van de focus en stimuleert gedragsverandering op basis van door de cliënt zelf omschreven intrinsieke doelen.

Zorgvuldig onderzoek doen

Door: Dinie Haag

Tijdens deze workshop wordt onderzocht waarom het soms toch misgaat. U krijgt handvaten om als Wmo consulent zorgvuldig onderzoek te doen, zodat u ook tot een zorgvuldig advies kunt komen.

Weerstand en woorden

Door: Karina Mensen

Tijdens deze workshop richten we ons op het taalgebruik van uw klant. Welke woorden gebruikt uw klant en wat bedoelt hij daarmee? We gaan onderzoeken welke woorden weerstand verhogen of juist verminderen.

Omgaan met de kritische cliënt

Docent: Cynthia Meevis

Tijdens deze workshop staat het gedrag van de cliënt en uw reactie daarop centraal. Want het één kan niet zonder het ander. U leert de verschillende vormen van weerstand kennen en krijgt praktische handvatten om het gesprek om te buigen naar een positieve, motiverende benadering.

Sociaal Domein- en zorgwetten in verhouding tot elkaar

Door: Marlies Groot Nibbelink

Bij goed onderzoek hoort ook het verkennen van alternatieve mogelijkheden. Daarbij is het essentieel om kennis te hebben van de vier ‘zorgwetten’. Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Wanneer en waarvoor kan iemand hier gebruik van maken? Hoe kunt u vooroordelen wegnemen? Wat zijn de financiële implicaties, bijvoorbeeld voor de eigen bijdrage?

Psychosociale hulphond

Door: Dinie Haag

In toenemende mate worden gemeenten geconfronteerd met aanvragen voor psychosociale hulphonden. Wat wordt er precies bedoeld met een psychosociale hulphond? En hoe dient u als Wmo consulent hiermee om te gaan?

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de Nationale Bijscholingsdag? Dat kan via onderstaande knop.

Programma

9:00 – 9.30 uur
Inloop en kennismaken met collega’s op het Netwerkplein

9:30 – 9.45 uur
Dagopening door inspirerend spreker

10:00 – 11.45 uur
Workshop ronde 1

11:45 – 12.45 uur
Pauze, een goed verzorgde lunch en diverse activiteiten op het Netwerkplein

12:45 – 14.30 uur
Workshop ronde 2

15:00 – 16.45 uur
Workshop ronde 3

16:45 uur
Naborrelen op het netwerkplein


Locatie:

De Bijscholingsdag van 1 november 2022 vindt plaats in:

Congrescentrum 1931
Oude Engelenseweg 1
5222 AA ‘s-Hertogenbosch

Inschrijven