Door: Lisa de Kramer
De uitvoering van de Wmo 2015 wordt niet alleen bepaald door de wet maar ook door de jurisprudentie, met name de jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep. Daarom is het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van actuele jurisprudentie.
Docent: Hanneke van Bemmel
Tijdens het geven van trainingen horen we vaak dat consulenten niet goed weten op welke wijze de AVG op hun werk van toepassing is. Hebben we daar nog een keuze in of zitten er verplichtingen aan vast?
Docent: Marlies Groot Nibbelink
Tijdens deze workshop wordt uitgelegd wat de oorsprong en inhoud van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet, Wet langdurige zorg (Wlz) en Zorgverzekeringswet (Zvw) is. Daarnaast wordt toegelicht hoe deze zorgwetten zich tot elkaar verhouden, en wat verschillen en verbanden zijn. Aan de hand van casuïstiek en quizjes ga je praktisch aan de slag.
Door: Joran Dijkstra
Tijdens deze interactieve workshop dompelen we ons onder in de kracht van ritme en ontdekken we hoe muziek bijdraagt aan samenwerking, focus en ontspanning.
Ga mee op een interactieve wandeling en laat je uitdagen door prikkelende stellingen over de Wmo! Tijdens deze dynamische sessie word je niet alleen fysiek in beweging gebracht, maar ook mentaal geprikkeld.
Door: Jan Gommans
Door regelmatig te lachen word je vanzelf positief en dat straal je uit naar je omgeving. Na deze workshop lachmeditatie ben je relaxt en ontspannen, en ga je met plezier en een “open mind” de wereld weer in. Je zet alles even aan de kant en voelt je daarna lekker opgeruimd. Het is een vrolijke schoonmaak van lichaam en geest. Je lacht je lijf los en je hoofd leeg.
Denk jij alles te weten over de Wmo? Bewijs het tijdens de Grote Wmo Quiz op het Wmo Kennisfestival!
In deze interactieve en energieke workshop dagen we je uit met prikkelende vragen over de Wmo.
Door: Lisa de Kramer
Het onderwerp gebruikelijke hulp heeft zich sinds 2015 enorm ontwikkeld. Voor de gebruikelijke zorg in de AWBZ die voor bijvoorbeeld begeleiding niet afdwingbaar was, is de eigen kracht in de plaats gekomen. Veel meer hulp is nu gebruikelijk en ook niet-gebruikelijke hulp kan wellicht voor huisgenoten gewoon worden geboden. Deze workshop legt het begrip gebruikelijke hulp uit.
Door: Hanneke van Bemmel
Rollen en vervoer: begin niet te snel aan het pakket van eisen.
Als consulenten weten we dat het zelfstandig kunnen verplaatsen alles te maken heeft met het regiehouden over je eigen zelfredzaamheid en participatie. Het zal je maar gebeuren dat je niet meer kunt fietsen of dat je te weinig kracht hebt om te hoepen of te trippelen.
Door: Iris Hoeijmakers
Als Wmo consulent krijg je regelmatig te maken met complexe woningaanpassingen. Hoe maak je de juiste keuzes in situaties waar verhuizen of verbouwen een mogelijke oplossing lijkt? Welke afwegingen maak je, en hoe kom je tot een haalbaar plan dat recht doet aan de situatie van de cliënt?
Door: Marlies Groot Nibbelink
Een persoonsgebonden budget (pgb) stelt iemand in staat om zelf de aangewezen jeugdhulp of maatschappelijke ondersteuning in te kopen. Maar er zijn voorwaarden verbonden om een pgb te krijgen of te behouden.
Wilt u zich inschrijven voor het Kennisfestival Wmo? Dat kan via onderstaande knop.