(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “Zorgen voor een gezonde Mantelzorg”

Door: Cynthia Meevis

Zonder mantelzorg is er geen zorg. In Nederland verleent 35% van de mensen die zestien jaar of ouder zijn mantelzorg; dit zijn ongeveer 5,5 miljoen mensen. Dit percentage zal naar verwachting de komende jaren alleen maar stijgen. Als professional in het sociaal domein heeft u de verantwoordelijkheid om tijdens het keukentafelgesprek goed te signaleren hoe het met de mantelzorger gaat. Maar wat zijn die signalen? En hoe kunt u hierop (preventief) reageren? Tijdens deze workshop krijgt u niet alleen informatie over actuele ontwikkelingen rondom mantelzorg, maar gaan we ook aan de slag met Positieve Gezondheid om de mantelzorger te helpen meer regie te krijgen over een goede balans tussen zorgen voor de ander en zelfzorg.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Actualiteiten rondom mantelzorg;
  • Positieve Gezondheid met betrekking tot op mantelzorg;
  • Signalering en preventie.

“Ik kan nu een betere inschatting maken hoe het gaat met de mantelzorger, en weet hoe ik dit gesprek aan kan gaan om haar/hem te helpen!”

Kennisniveau: Basistraining ten aanzien van het onderwerp.