(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “Stress-sensitief werk”

Door: Crystal Ziel

Stress-sensitief werk is een werkwijze waarbij u optimaal resultaat behaalt met de begeleiding van kwetsbare doelgroepen. Dit doet u door rekening te houden met de gevolgen van stress op het denken en het doen van uw cliënten én door uw interventie zo aan te bieden dat deze aansluit bij de mogelijkheden van een cliënt met chronische stress.

Tijdens de workshop ‘stress-sensitief werk’ krijgt u inzicht in de invloed van chronische stress op de neurologische functies in het brein en op het gedrag van mensen. U leert welke aspecten voorwaardelijk zijn voor gedragsveranderingen bij mensen met chronische stress en krijgt praktische handvatten hoe hiermee om te gaan.

Na deze workshop:

  • Kent u het begrip chronische stress en de invloed die deze stress heeft op de neurologische functies in het brein en op het gedrag van mensen;
  • Kent u de uitgangspunten van de methode Perspectief©;
  • Kent u (een aantal van) de technieken om in gesprek te gaan met een cliënt in een chronische stresssituatie.

Ervaring oud-deelnemer: “Ik heb meer inzicht in de werking van stress op het brein. De trainer is enthousiast en geeft individuele aandacht.”