Workshop “Samenwerken aan Sociale Kwaliteit in de Sociale Basis” 

Door: Nicole Moorman

In deze workshop wordt geïllustreerd hoe sociale kwaliteit als bril kan worden gebruikt door gemeenten, professionals en vrijwilligers in de sociale basis om met elkaar te komen tot afweging, afstemming en verantwoording.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Onder sociale kwaliteit verstaan we de mate waarin mensen de mogelijkheden hebben om mee te doen in de samenleving op een manier die hen past en goed doet. Het is van belang om de omgeving van mensen zodanig in te richten, dat die mogelijkheden
    worden versterkt. Dat vraagt om samenwerking;
  • Deze workshop laat je kijken door de bril van sociale kwaliteit. We gaan met elkaar aan de slag om te ervaren hoe het is om aan de hand van de methode SWAN (Sociaal Werk op Alle Niveaus) met elkaar af te wegen, af te stemmen en te verantwoorden wat er rondom een individu, gezin of wijk te doen staat.

Na deze workshop:

  •  Ben jij je nog meer bewust van het belang van samenwerken met verschillende partners in de sociale basis en heb je een nieuwe manier gevonden waarmee je daar invulling aan kunt geven.

“Van alle methoden die we inmiddels uitgeprobeerd hebben was dit degene met de meeste opbrengst. In de breedte maar ook in de diepte.”

Kennisniveau training: Basistraining ten aanzien van het onderwerp

Deze workshop wordt gegeven door:

Nicole Moorman.

 

Kennisniveau van de training:

Basistraining ten aanzien van het onderwerp.

 

Deelnemen aan deze workshop?

U kunt zich hier aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag en direct de workshops van uw voorkeur selecteren.

 

Wilt u de rest van het programma bekijken?

Bekijk dan hier de overige workshops van de Nationale Bijscholingsdag in Zwolle.

Foto van docent Nicole Moorman