(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “Toegepaste positieve gezondheid”

Door: Marijn Pietersen

Positieve gezondheid is de nieuwe, meer volledige kijk op gezondheid en wordt steeds meer toegepast. De bredere kijk op gezondheid, waarbij niet de professional maar de cliënt de waarde ervan bepaalt, sluit aan bij de gekantelde gedachte binnen de zorg en het sociaal domein. Een must voor elke (zorg-)medewerker en consulent.

De essentie van werken met positieve gezondheid is mensen in hun kracht zetten/houden en regie te laten nemen over hun eigen proces. Tijdens deze workshop krijgt u handvatten voor deze (nieuwe) manier van denken en ervaart u de praktische toepassing ervan binnen het sociaal domein. U zult ervaren hoe u in korte tijd tot een diepgaand gesprek kan komen, waarbij eigen regie en veerkracht centraal staan. Om goed met de tool te leren werken past u deze toe op u zelf. Hiermee krijgt u ook meer inzicht in uw vitaliteit en wat u belangrijk vindt.

Na deze workshop:

  • Kent u het begrip positieve gezondheid en het belang daarvan;
  • Bent in staat om de gesprekstool te gebruiken zodat u de klant kunt laten leiden in het bepalen van de hulpvraag;
  • Leert u met deze tool te werken door er op basis van uw eigen gezondheid kennis mee te maken.