(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “Overtuiging Bepaalt Gedrag” 

Door: Karina Mensen

Je bent op huisbezoek bij de klant en je merkt dat je enorm geïrriteerd raakt en je vraagt je af waarom? Je bent op huisbezoek en je denkt “waarom doet die klant dat nou gewoon niet wat we hadden afgesproken? Je bent in gesprek met een zorgaanbieder/leverancier en je lijkt elkaar maar niet te begrijpen?

Wil je extra handvaten om goed te kunnen aansluiten bij je klant, collega of ketenpartner? Ga je voor beter contact met de ander en wil je het (verander) proces zo goed mogelijk te kunnen begeleiden? Dan is deze workshop voor jou!

Uit NLP (Neuro linguïstisch programmeren) leren we hoe gedrag mede wordt bepaald door de achterliggende overtuiging. We leren hieruit ook dat een gedragsverandering mogelijk wordt gemaakt door een overtuiging die deze verandering ondersteunt en dat een (belemmerende) overtuiging de verandering juist in de weg kan staan.

Als wmo consulent werk je met klanten die door een beperking, in een veranderproces zitten. Hoe dit proces verloopt wordt mede bepaald door de achterliggende overtuiging. Daarnaast speelt ook jouw eigen overtuiging een rol in het contact met de klant. Ben jij je bewust van deze overtuigingen en hoe deze het contact en het proces beïnvloeden?

In deze workshop gaan we in op de theorie wat een overtuiging is, wat is de structuur van een overtuiging en hoe is de overtuiging van invloed is op gedrag en andersom. We maken hierbij gebruik van NLP uitgangspunten en technieken. Aan de hand van concrete oefeningen gaan we aan de slag met het herkennen en ontleden van overtuigingen, onderzoeken we hoe deze het gedrag beïnvloeden en oefenen we met het losweken van een beperkende overtuiging.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Wat is een overtuiging;
  • Wat is de relatie tussen overtuiging en gedrag;
  • Leer de structuur van een overtuiging herkennen;
  • Hoe herken ik helpende en beperkende overtuigingen, bij mij zelf en bij de ander;
  • Het losweken van beperkende overtuigingen door middel van taal.

Na deze workshop:

  • Herken je de structuur van een overtuiging en ben je in staat om de achterliggende overtuiging bij jezelf en de ander te herkennen. Hierdoor kun je nog beter aansluiten bij de ander om vandaar uit het proces zo goed mogelijk te kunnen leiden.

“Nooit geweten dat een overtuiging zo’n grote rol speelt, heel interessant en bruikbaar.”
“Heb inzicht gekregen in mijn eigen overtuigingen hoe die een rol spelen. Daar kan ik wat mee.”
“Ik realiseer me nu hoe in ons team de verschillende overtuigingen een rol spelen in de groepsdynamiek.”

Kennisniveau training: Basistraining ten aanzien van het onderwerp

Deze workshop wordt gegeven door:

Karina Mensen.

 

Kennisniveau van de training:

Basistraining ten aanzien van het onderwerp.

 

Deelnemen aan deze workshop?

U kunt zich hier aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag en direct de workshops van uw voorkeur selecteren.

 

Wilt u de rest van het programma bekijken?

Bekijk dan hier de overige workshops van de Nationale Bijscholingsdag in Den Bosch.

 

Foto van docent Karina Mensen