(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “Oordeelloos Communiceren (met behulp van het Geldspel)” 

Door: Joost Lutke

Bij veel mensen veroorzaakt een ongezonde financiële situatie in andere leefgebieden direct een kettingreactie. Te denken valt aan een stressvolle financiële situatie, waardoor een ongezonde psychische gezondheid ontstaat. Stressvolle mensen plannen maken meer ondoordachte keuzes. Ook kan worden gedacht aan het feit dat het langdurig blootstellen aan financiële stress een (herstelbare) vermindering van de hersencapaciteit als gevolg kan hebben. Een vermindering van de hersencapaciteit heeft invloed op het plannen, organiseren en onthouden.

Met behulp van speelkaarten maakt het Geldspel persoonlijke geldstromen visueel zichtbaar, en daardoor eenvoudig bespreekbaar. Eenmaal in gesprek is het essentieel oordeelloos te communiceren. Het zelfinzicht draagt vervolgens bij in het toewerken naar een gezonde financiële huishouding.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Feiten (on)gezonde financiële huishouding;
  • Op welke manier kan stress gedrag beïnvloeden;
  • Hoe communiceer ik met mijn gesprekspartner(s) oordeelloos;
  • Hoe verkrijg ik met behulp van het Geldspel stressvermindering en een gezonde financiële huishouding.

Na deze workshop:

  • Na het volgen van de workshop zijn deelnemers (meer) bewust van de gevolgen van stress en een ongezonde financiële huishouding op andere leefgebieden.
  • Daarnaast verkrijgen de deelnemers handreikingen hoe toe te kunnen werken aan stressvermindering en een gezonde financiële huishouding. Het Geldspel helpt daardoor bij aan het verminderen van de (financiële) stress en kan in die hoedanigheid een rol vervullen in het doorbreken van kettingreacties in de verschillende leefgebieden

”Het Geldspel maakt geldstromen zichtbaar, en daardoor bespreekbaar.”

Kennisniveau training: Basistraining ten aanzien van het onderwerp

Deze workshop wordt gegeven door:

Joost Lutke.

 

Kennisniveau van de training:

Basistraining ten aanzien van het onderwerp.

 

Deelnemen aan deze workshop?

U kunt zich hier aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag en direct de workshops van uw voorkeur selecteren.

 

Wilt u de rest van het programma bekijken?

Bekijk dan hier de overige workshops van de Nationale Bijscholingsdag in Zwolle.

 

Afbeelding van docent Joost Lutke