(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “De omgekeerde verordening in de Wmo”

Door: drs. Emile F.M. den Os

“Een praktische handleiding om integraal werken en laagdrempelige toegang in het sociaal domein tot stand te brengen.”
Gemeentelijk sociaal beleid staat sinds kort geheel in het teken van “omgekeerd denken en doen”. Sla een gemeentelijke verordening, beleidsstuk of visiedocument erop na op het gebied van de Wmo, de schuldhulpverlening of Jeugdzorg of u vindt er wel termen in als ‘integraal werken’, ‘toegankelijkheid’, ‘de burger centraal stellen’, ‘hulp bereikbaar maken’, ‘zorgvuldige overheid’ en nog veel meer.

Maar wat houden deze termen nu praktisch in? Hoe vertalen al deze termen zich in de alledaagse werkelijkheid en manier van werken binnen het sociale domein?

In een interactieve, soms uitdagende, wellicht confronterende workshop wordt u meegenomen in een zoektocht naar deze algemene begrippen om te zetten in praktische acties en handelen: een handleiding om verbinding tot stand te brengen met enerzijds de burger, anderzijds andere werkterreinen binnen het sociaal domein. En zo een geheel eigen omgekeerde verordening sociaal domein tot stand te brengen. Durft u de zoektocht aan?