(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “Levensloop en eenzaamheid: de samenhang”

Door: Irene Campfens

De generatie waartoe mensen behoren, de manier waarop mensen hun leven inrichten en de keuzevrijheid die zij daarin wel/niet hebben, bepalen (gedeeltelijk) de kans op eenzaamheid. Alle fases in het leven en de kansen en uitdagingen die mensen daarin tegenkomen, zijn van invloed op het (zo nu en dan of langdurig) ervaren van sociale, emotionele en existentiële eenzaamheid. Eenzaamheid verdient een normvrije en open dialoog. Deze workshop gaat over de samenhang tussen levensloop en eenzaamheid. U leert welke verschillende vormen van eenzaamheid te onderscheiden zijn, op welke manier een levensfase en/of life-event van invloed is op gevoelens van eenzaamheid en hoe narratieve coaching, positiviteit en de normalisering van het onderwerp hierbij van waarde kunnen zijn.

Na deze workshop:

  • Heeft u een duidelijk beeld van de verschillende uitingen en oorzaken van eenzaamheid onder verschillende generaties;
  • Heeft u kennisgemaakt met diverse communicatiestijlen om van eenzaamheid een persoonlijk én collectief onderwerp te maken.

Irene Campfens is de auteur van het boek ‘Gedialogeerd, waarom eenzaamheid een verbindingswoord is’ (2021). Tevens is Irene de oprichter van BRAVICO: een platform dat zich inzet voor een positieve en inclusieve samenleving, met aandacht voor eenzaamheid en verbondenheid. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het ministerie VWS (ihkv Steunpakket Jeugd).