(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “Kindvoorzieningen, wat is uw rol als Wmo consulent?”

Door: Dinie Haag en Ingrid Verhoeven

Herkent u dit ook? Bij meldingen voor kinderen heeft u in het onderzoek te maken met het kind zelf, maar daarnaast ook met het gezin, de ouders, behandelaars en leveranciers. De wensen ten aanzien van de voorzieningen kunnen soms behoorlijk uiteenlopen en niet altijd in overeenstemming zijn met de goedkoopst adequate eisen zoals u die als Wmo consulent geacht wordt te beoordelen.

Daarnaast worden ouders steeds mondiger, is er technisch gezien steeds meer mogelijk en heeft u vaak te maken met een ergotherapeut die al een pakket van eisen heeft opgesteld. Als Wmo consulent kunt u soms in een lastige positie komen tussen al deze partijen. Hoe gaat u hiermee om?

Na deze workshop:

  • Bent u beter in staat te bepalen welke kindvoorzieningen er onder de Wmo vallen;
  • Bent u in staat te begrijpen welke rol de ergotherapeut heeft in het proces;
  • Weet u wat uw eigen rol hierin is.