(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “De Gordonmethode: Hinderpalen in de communicatie”

Door: Sharon Jongsma

De Gordon methode verschaft inzicht in hoe het proces van communiceren verloopt en hoe we dit door het aanleren van een aantal vaardigheden kunnen beïnvloeden. Daardoor leren we onder andere hoe we hardnekkige misverstanden kunnen ophelderen, andere mensen met hun ongewenste gedrag kunnen confronteren, hoe we beter kunnen samenwerken en hoe we verstoorde relaties kunnen herstellen.
Deze workshop gaat in op Thomas Gordon en zijn visie op communicatie. Hierbij wordt het gedragsraam van Gordon en de hinderpalen in de communicatie besproken. Samen met een acteur wordt een gesprek vol hinderpalen gevoerd. Als deelnemer gaat u actief aan de slag hiermee en wordt u gevraagd mee te denken en te communiceren in dit gesprek. Ook wordt de deelnemers gevraagd wanneer ze zichzelf in de manier van communiceren herkennen. Deze workshop is interessant voor iedereen die de Gordonmethode zowel als professional als privépersoon willen beheersen.

Na deze workshop:
• Bent u op de hoogte van de Gordon communicatiemethode;
• Heeft u kennis gemaakt met het gedragsraam volgens Gordon;
• Bent u bekend met het onderwerp hinderpalen in de communicatie;
• Heeft u inzicht in uw eigen hinderpalen tijdens de communicatie.