(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “Focus op eigen kracht, vanuit Positieve Gezondheid” 

Door: Cynthia Meevis (docent Kenniscentrum Sociaal Domein) Positieve gezondheid is een methode om samen met een cliënt of burger te kijken naar krachten en wensen. Belemmeringen zijn bespreekbaar, maar staan niet centraal. De focus ligt op de wensen en eigen kracht van de cliënt of burger op basis van diens huidige situatie. De burger is leidend in het gesprek én in de oplossing.

In deze workshop maak je kennis met het model van positieve gezondheid en de toepassing ervan. Je leert gesprekstechnieken en vraagstellingen die jij als consulent of hulpverlener kunt inzetten om het gesprek met de cliënt of burger te voeren volgens de filosofie van positieve gezondheid. De focus op eigen kracht vormt de rode draad van zowel de inhoud van het gesprek als de houding van jou als consulent ten opzichte van de cliënt. Onderwerpen die aan bod komen:

 • Positieve Gezondheid;
 • Nieuwe kijk op gezondheid.
 • Gespreksvoering;

  Na deze workshop:

  • Heb jij de (basis) kennis over de inhoud en achtergronden van positieve gezondheid;
  • Heb jij geleerd hoe jij in gesprek met de cliënt de focus kan leggen op de wensen en mogelijkheden die bij de cliënt al aanwezig zijn;
  • Kun jij hiermee de focus in het contact met de klant verleggen van oplossingsgericht naar wensgericht. Dat is waar eigen kracht zijn oorsprong vindt.

  “Een nieuwe kijk op gezondheid, incl een gesprekstool om achter de veranderwens van je client te komen. Een mooie manier om het gesprek op een andere manier te laten kantelen.”

  Kennisniveau training: Basistraining ten aanzien van het onderwerp

  Deze workshop wordt gegeven door:

  Cynthia Meevis

  Kennisniveau van de training:

  Basistraining ten aanzien van het onderwerp.

   

  Deelnemen aan deze workshop?

  U kunt zich hier aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag en direct de workshops van uw voorkeur selecteren.

   

  Wilt u de rest van het programma bekijken?

  Bekijk dan hier de overige workshops van de Nationale Bijscholingsdag in Meppel.