(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “Deep democracy”

Door: Han Rottink

Ieder samenwerkingsverband neemt geregeld besluiten. De kwaliteit van een besluit wordt mede bepaald door de manier waarop je dat besluit neemt. Als u een beslissing eenzijdig en snel neemt, ontstaat naderhand vaak ‘ruis op de lijn’ en loopt u het risico dat het besluit niet (goed) wordt uitgevoerd. Als u rekening wilt houden met alle meningen, kan het lang duren voordat er überhaupt een besluit valt en is het besluit wellicht een ‘slap’ compromis dat het doel onvoldoende dient.
Deze methode geeft een praktische leidraad voor het werken met (kleine en grote) groepen. Het model is erop gericht om zo veel mogelijk stemmen hoorbaar te maken en de diversiteit in groepen zichtbaar te maken en te benutten. Besluitvorming volgens deze methode gaat verder dan de traditionele meerderheidsdemocratie. De meerderheidsstem wordt gevolgd, maar het minderheidsbelang wordt aan de beslissing toegevoegd. Zo worden wijzere, duurzame besluiten met draagkracht genomen.

Na deze workshop:

  • Heeft u kennis gemaakt met de grondbeginselen van Deep Democracy;
  • Heeft u zicht gekregen op hoe Deep Democracy in uw context van nut kan zijn;
  • Weet u wat de sabotagelijn inhoudt en hoe daar mee om te gaan;
  • Heeft u een nieuwe kijk gekregen op uw team of de groep waarmee u werkt en de rollen daarin;
  • Heeft u tools ervaren als de check-in, de vierstapsbesluitvorming en het gesprek op voeten.