(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Verkiezing

WMO Consulenten Nederland maakt zich hard voor een verdere professionalisering van het vak. Omdat wij ons voortdurend bewegen binnen het Sociaal Domein weten we dat er veel fantastische Wmo consulenten zijn. Om deze Wmo consulenten een podium te bieden en de erkenning te geven die zij verdienen starten wij in 2021 met de verkiezing Wmo consulent van het jaar. Deze prachtige titel wordt begin 2022 uitgereikt.

Om dit te kunnen volbrengen zoeken wij Wmo consulenten die zich betrokken voelen bij het Sociaal Domein en het bijdragen aan de professionalisering van het beroep. Ben/ken jij een Wmo consulent die iets bijzonders heeft bereikt in zijn/haar werk?

Kandidaten

De richtlijnen voor de Wmo consulent van het jaar zijn:
1) Als Wmo consulent blinkt u uit in het maken van de verbinding met de cliënten. Hierbij weet u de balans te houden tussen empathie en de wet. Daarbij kunt u op professionele wijze de cliënt vertellen welke stappen wel en niet gezet kunnen worden.
2) Als Wmo consulent blinkt u uit in creatieve oplossingsgerichtheid. Hierbij verzandt u niet in regelgeving maar kijkt u naar kansen om het echte verschil te maken voor de cliënt.
3) Als Wmo consulent erkent u de complexiteit van context en durft u soms óp de lijntjes te kleuren.
4) Als Wmo consulent doet u onderzoek volgens de regels van art. 2.3.2 en 2.3.5 Wmo 2015.
5) Als Wmo consulent heeft u een oordeelvrije houding.
6) Als Wmo consulent voert u een wet uit en bent u geen hulpverlener!

Procedure

  • Van 5 maart 2021 tot 1 maart 2022 kunnen kandidaten voor de Award worden voorgedragen.
  • Begin maart 2022 kiest de jury uit alle inzendingen drie genomineerden.
  • Eind maart worden de genomineerd op de hoogte gesteld.
  • Halverwege 2022 worden de genomineerden bekend gemaakt op de Nationale Bijscholingsdag. Bezoekers van deze Bijscholingsdag kunnen meteen hun stem uitbrengen en hebben dus invloed op de uitslag.
  • Halverwege 2022 wordt de winnaar bekend gemaakt.

(let op: in verband met corona zijn de data aangepast)

Wie bepaalt de winnaar?

De jury selecteert drie genomineerden. Bezoekers van de Nationale Bijscholingsdag maart 2022 kunnen stemmen. Hieruit wordt vervolgens een winnaar gekozen. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Nationale Bijscholingsdag halverwege 2022. De jury bestaat uit:

  • Wim Peters, juridisch adviseur bij Stimulansz
  • Marten van Gilst, algemeen directeur bij Kooyenga Groep
  • Jasper Cornelissen, directeur USG people
  • Jurgen Elshof, regiomanager VNO-NCW
  • Voorzitter: Miquel Wijngaards, directeur Kenniscentrum WMO

Denkt u als Wmo consulent het verschil te maken? Of heeft u een collega die voldoet aan deze richtlijnen? Stuur uw gegevens en argumenten in waaruit blijkt dat u of uw collega de Wmo consulent van het jaar moet worden via onderstaand contactformulier.

Heeft u vragen over deze verkiezing? Neem dan contact met ons op via info@wmoconsulentennederland.nl of telefonisch op 085-065 57 62.