(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Opleiding Wmo Consulent

Wmo Consulent

Het uitgangspunt van de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) is dat iedereen mee moet doen in de samenleving! De basisopleiding Wmo Consulent 2.0 is een praktijkgerichte opleiding waar u alle kennis en vaardigheden die u nodig heeft als bekwame, moderne Wmo consulent leert. U leert zorg te dragen voor behandeling en afhandeling van Wmo vragen. Ook krijgt u te maken met verschillende wet- en regelgeving en daarnaast leert u ook hoe u een goed keukentafelgesprek kunt voeren en hoe u rapportages en beschikking moet opstellen.

Wijziging van de Wmo in 2015

In 2015 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingrijpend gewijzigd. Deze wet geeft gemeenten de taak en verantwoordelijkheid om te zorgen dat inwoners zoveel mogelijk mee kunnen (blijven) doen aan de samenleving en zelfredzaam zijn. De manier waarop gemeenten dit doen is de laatste jaren sterk veranderd. Ook hebben gemeenten hun beleid veranderd van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Deze verandering wordt ook wel ‘de Kanteling’ genoemd. Een ‘gekantelde’ gemeente gaat met haar inwoners en met betrokken zorg- en welzijnsinstellingen in gesprek over de problemen of beperkingen die zij ervaren en de mogelijke oplossingen.

Zorgvuldige indicatiestelling toekennen van Wmo-voorzieningen

Dit vraagt om een zorgvuldige indicatiestelling voor het toekennen van Wmo-voorzieningen. Ouderen, mensen met lichamelijke beperkingen, mensen met een verstandelijke beperking of mensen met psychische problemen, behoren tot de doelgroep waar u veel mee te maken krijgt. Om hen goed te kunnen begrijpen heeft u kennis nodig over de oorzaken van de beperkingen en de gevolgen daarvan. Wat doet een Wmo Consulent? Als Wmo consulent indiceert u de noodzaak voor een voorziening op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als Wmo-consulent bent u de verbinder. Om deze taak goed uit te voeren, dient de Wmo-consulent te beschikken over voldoende kennis over, ziektebeelden, wet- en regelgeving en over voldoende vaardigheden om mensen te verbinden. Een regisseursfunctie binnen het sociaal domein met als doel zelfredzaamheid en burgerkracht te versterken.

Basisopleiding Wmo consulent 2.0 bij Wmo Consulenten Nederland

Nadat u de opleiding tot Wmo consulent heeft afgerond bij Wmo Consulenten Nederland heeft u alle kennis en vaardigheden die u nodig heeft als bekwame, moderne Wmo consulent. Op de vragen; Welke factoren binnen de leefwereld van cliënten zijn werkelijk van invloed op hun maatschappelijke participatie? Welke voorliggende of Wmo-voorzieningen sluiten hierbij aan? Wat zijn de juridische randvoorwaarden en wanneer moet een medisch adviseur worden ingeschakeld? Deze vragen kunt u na de opleiding in de praktijk effectief toepassen!

Unieke Leeromgeving

Voor de opleiding Wmo Consulent 2.0 krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via onze website. In deze uniek leeromgeving vindt u alle lesstof, huiswerkopdrachten, aanvullende informatie en de hand-outs van de lesdagen. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Ook is de leeromgeving beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Wilt u Wmo Consulent worden?

Bij deze opleiding stroomt u in bij de opleiding welke wordt gegeven vanuit Kenniscentrum WMO. Wilt u beginnen met de opleiding tot Wmo consulent? De opleiding wordt op verschillende plekken in het land gegeven! Bekijk de start datums op onze website. Meld u snel aan zodat u gegarandeerd een plek heeft! Heeft u nog vragen over de opleiding? Neem dan gerust contact met ons op!