(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');

Workshop “LVB en niet zichtbare symptomen”

Door: Nicole Evers

Mensen met een licht verstandelijke beperking worden vaak overschat doordat hun verbale en performale IQ niet in balans is. Zij zijn vaak in staat anderen te laten denken dat ze zaken onder controle hebben, geen moeilijkheden ervaren en de wereld om hen heen te begrijpen. 
Wanneer zij woorden echter moeten omzetten in daden, kan hun beperking om de hoek komen kijken. Hulp vragen staat misschien gelijk aan toegeven dat je het niet kan, waardoor eventuele problemen nog groter kunnen worden.

De juiste benadering door u als professional kan werkelijk helpen en ondersteunen waardoor mensen zich kunnen ontwikkelen. Tijdens deze workshop maakt u kennis met veel voorkomende problematiek.

Na deze workshop:

  • Kent u de criteria van LVB;
  • Kunt u deze theorie herkennen in de praktijk;
  • Bent u in staat de basiscompetenties te ontwikkelen als professional welke nodig zijn om mensen met een LVB te begrijpen en te ondersteunen.

Jeugdprofessional over de workshop; “Als ik dit eerder had geweten… Ik kan mensen nooit meer alleen beoordelen op hun IQ.”