Kosten €675 excl. BTW
Inschrijven

In deze training leert u veel over zowel somatische als psychiatrische ziektebeelden. Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijk ondersteuning is namelijk dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Dit vraagt om een zorgvuldige indicatiestelling voor het toekennen van Wmo-voorzieningen.

U verwerft basale kennis hiervan middels de twee e -learnings die hierover voor u klaarstaan. Daarnaast leert u, ook in een e-learning, over classificeren: een hulpmiddel om te kunnen objectiveren en uiteindelijk tot een juiste indicatiestelling te kunnen komen.

Na de training beschikt u over basale kennis van de meest voorkomende somatische en psychiatrische ziektebeelden en weet u waar u er meer informatie over kunt vinden. Ook bent u in staat om door middel van het invullen van een ICD/ICF de persoonlijke mogelijkheden en hulpvraag inzichtelijk te maken. Daarnaast weet u in welke gevallen en op welke wijze er medisch advies gevraagd kan worden.

Leerdoelen

  • U kent de meest voorkomende somatische en psychiatrische ziektebeelden;
  • U weet waar u meer informatie kunt vinden over somatische en psychiatrische ziektebeelden;
  • U kunt een ICD/ICF invullen en zo persoonlijke mogelijkheden en de hulpvraag duidelijk krijgen;
  • U weet in welke gevallen en op welke wijze er medisch advies kan worden gevraagd.

 

 

Voor wie
Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau
De vakmodule betreft een lesdag op hbo niveau.

Incompany
Wilt u deze lesdag met meerdere collega’s volgen? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: Vakmodules zijn lesdagen waarbij u instroomt in een bestaande opleidingsgroep van de opleiding Wmo consulent 2.0.

Op deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • verkenning van de somatische aandoeningen en beperkingen;
  • verkenning van psychiatrische aandoeningen en beperkingen;
  • classificeren volgens ICD/ICF.

Studiebelasting
De opleiding bestaat uit 3 e-learningmodules die ongeveer een 1,5 dag in beslag nemen. Daarna volgt een klassikale lesdag van 09.00 tot 16.00 uur. De totale studiebelasting is dus 2,5 dag.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 675,-. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Een aantal tips voor financiering:

  • Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn per 1 januari 2022 niet langer fiscaal aftrekbaar. De overheid ondersteunt leren en ontwikkelen met een aantal nieuwe subsidiemogelijkhedenKlik hier voor meer informatie.
  • Bent u werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefondsKlik hier voor meer informatie.
  • Per 1 maart 2022 gaat Kenniscentrum WMO officieel verder als Kenniscentrum Sociaal Domein. Per 1 januari 2022 is het al mogelijk om ons scholingsaanbod btw-vrij af te nemen. Klik hier voor meer informatie.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info@kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Vanaf september 2021 starten we weer met klassikale lessen. We hanteren hierbij altijd de richtlijnen van het RIVM.   

Digitale lessen 
We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heeft u live contact met de docent en kunt u live uw vragen stellen.  

Heeft u vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085-401 83 62. 

Inschrijven