Kosten €399 excl. BTW
Inschrijven
Wisselende docenten

Suites voor het Sociaal Domein is een applicatie die gebruikt wordt door gemeenten welke bedoeld is om gegevens te beheren en processen te stroomlijnen. Voorheen gebruikten gemeenten het programma GWS4all, maar sinds de decentralisatie werken gemeenten met Suites voor het Sociaal Domein. Suite wordt bijvoorbeeld gebruikt om taken te verdelen en informatie uit te wisselen tussen betrokken professionals. Vaak is kennis en ervaring met deze applicaties een pré bij vacatures. De applicatie Suite4SociaalDomein bestaat uit meerdere onderdelen:

 • Suite4Zorg (Wmo)
 • Suite4Jeugdzorg (Jeugdwet) en
 • Suite4inkomen (Participatiewet)
 • Suite2SocialeRegie (Toegang)

Suite4SocialeRegie is een vrij nieuwe en overkoepelende module, specifiek voor ‘de toegang’. Deze Suites worden gebruikt door verschillende toegangen van gemeenten.

Leerdoelen
Na het volgen van deze training heeft u de volgende resultaten behaald:

– U weet hoe de schermen van de applicaties zijn opgebouwd en hoe deze eruit zien;
– U bent op de hoogte van de functionaliteiten van beide applicaties;
– U bent op de hoogte van de diverse inrichtingskeuzes van gemeenten;
– U weet waarom bepaalde velden altijd gevuld moeten zijn;
– U bent op de hoogte van de (communicatie)keten en begrijpt hierdoor de diverse werkzaamheden en processen in de applicatie beter;
– Er is herkenbaarheid binnen het systeem wat u een voorsprong geeft bij sollicitaties en bij het inwerken.

Tijdens deze 1-daagse training maakt u kennis met de applicaties Suite4Zorg en Suite4SocialeRegie. U krijgt een indruk hoe de applicaties eruit zien. Zo leert u welke gebruikersmogelijkheden er zijn en de keuzes die elke gemeente zelf kan maken bij de inrichting en het gebruik van beide systemen. Let op: u gaat dus niet zelf aan de slag in het systeem.

 

Voor wie
De Basistraining Suite4Zorg en Suite4SocialeRegie is ontwikkeld voor cursisten die zich bezig gaan houden met de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet die nog niet werkzaam zijn als Wmo consulent of Jeugdconsulent.

Instapvoorwaarden
Vooropleiding niet van toepassing. Om deel te nemen aan deze training is basiskennis van Windows een vereiste.

Incompany
Wilt u deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Kennismaking met alle verschillende Suite applicaties;
 • Waarom heeft De Toegang een speciale applicatie?
 • Suite4SocialeRegie (Wat zijn de mogelijkheden van het programma?, in welke omgeving werkt u? en welke inrichtingskeuzes zijn er?)
 • Suite4Zorg (Wat zijn de mogelijkheden van het programma?, in welke omgeving werkt u? en welke inrichtingskeuzes zijn er?)
 • Wat zijn de verschillen tussen Suite4Zorg en Suite4SocialeRegie?
 • In welke (communicatie)keten zitten beide applicaties?
 • Welke vergelijkbare applicaties zijn er op de markt en kunt u tegenkomen in vacatures?

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot uiterlijk 16:00 uur.

Investering
Uw totale investering voor de training Suite4Zorg en Suite4SocialeRegie bedraagt € 399,-. Dit is inclusief koffie, thee en lunch. Een aantal tips voor financiering:

 • Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn per 1 januari 2022 niet langer fiscaal aftrekbaar. De overheid ondersteunt leren en ontwikkelen met een aantal nieuwe subsidiemogelijkhedenKlik hier voor meer informatie.
 • Bent u werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefondsKlik hier voor meer informatie.
 • Per 1 maart 2022 gaat Kenniscentrum WMO officieel verder als Kenniscentrum Sociaal Domein. Per 1 januari 2022 is het al mogelijk om ons scholingsaanbod btw-vrij af te nemen. Klik hier voor meer informatie.

Certificering
Na het volgen van de training Suite4Zorg en Suite4SocialeRegie voor Wmo ontvangt u een Bewijs van deelname van Kenniscentrum Wmo.

Inschrijven