Kosten €499 excl. BTW
Inschrijven
Marijke Koekkoek
Na Marijke haar studie fysiotherapie heeft zij lange tijd in de eerste lijn gewerkt. Vanaf 1994 is zij adviseur voor voorzieningen op het gebied van wonen, verplaatsen en vervoer. Marijke heeft zowel bij gemeenten gewerkt als bij het RIO (Regionaal Indicatieorgaan) het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Sinds 2008 is zij als opleidingsadviseur bij het CIZ actief geweest. Hier ontwikkelden zij opleidingen voor zowel eigen personeel als medewerkers van gemeenten en zorginstellingen over de indicatiestelling. Vanaf 2014 is Marijke weer in de praktijk actief als senior consulent Wmo en coach/opleider. Haar dagelijkse werk in de praktijk houdt haar scherp en geeft haar input voor het ontwikkelen van opleidingen. Lees meer

Tijdens de training wordt aandacht besteedt aan twee belangrijke werkgebieden binnen de Wmo; namelijk rolstoelen en vervoer. Hierbij wordt geleerd onderscheid te maken tussen gebruikelijk, voorliggend en voorzienbaar.

Na het voltooien van deze training heeft u kennis van de verschillende wetten en kunt u onderscheid maken tussen gebruikelijk, voorliggend en voorzienbaar. Daarnaast leert u om door te vragen op mogelijke belemmeringen die kunnen plaatsvinden in en om de woning en belemmeringen in het zich kunnen verplaatsen.

Leerdoelen

  • U kent de begrippen met betrekking tot  rollen en vervoer;
  • U hebt inzicht in de mogelijkheden die er zijn qua assortiment op het gebied van rollen en vervoer;
  • U hebt inzicht in de praktijk van het indiceren van de hulpmiddelen gericht op rollen en vervoer.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau
De vakmodule betreft een lesdag op hbo niveau.

Incompany
Wilt u deze lesdag met meerdere collega’s volgen? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: Vakmodules zijn lesdagen waarbij u instroomt in een bestaande opleidingsgroep van de opleiding Wmo consulent 2.0.

Op deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kennismaking met begrippen en assortiment
  • Het verkrijgen van inzicht in de praktijk van het indiceren van deze middelen
  • Bedrijfsbezoek aan een hulpmiddelenleverancier

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag, van 09.00 tot 16.00 uur.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof continu geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u voor of tijdens de opleiding problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info @kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 499,-. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Een aantal tips voor financiering:

  • Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn per 1 januari 2022 niet langer fiscaal aftrekbaar. De overheid ondersteunt leren en ontwikkelen met een aantal nieuwe subsidiemogelijkhedenKlik hier voor meer informatie.
  • Bent u werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefondsKlik hier voor meer informatie.
  • Per 1 maart 2022 gaat Kenniscentrum WMO officieel verder als Kenniscentrum Sociaal Domein. Per 1 januari 2022 is het al mogelijk om ons scholingsaanbod btw-vrij af te nemen. Klik hier voor meer informatie.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven