Kosten €499 excl. BTW
Inschrijven

Deze training richt zich op hulp in de huishouding in het kader van de Wmo. Het in de praktijk brengen van indiceren van hulp in de huishouding wordt geleerd. U maakt kennis met regelgeving, normen en verschillende soorten ondersteuning.

Na het voltooien van deze training kunt u benoemen op welke basis huishoudelijke hulp wordt toegekend en kunt u bij een betrokkene vaststellen hoe de hulpvraag eruit ziet. Daarnaast kunt u de geldende regelgeving benoemen en weet u hoe de kanteling toegepast kan worden.

Leerdoelen

 • U weet in welk normenkader u kunt indiceren;
 • U weet welke taken er vallen onder lichte huishoudelijke taken;
 • U weet welke taken er vallen onder zware huishoudelijke taken;
 • U weet wat een uitstelbare taak is;
 • U weet wat een niet uitstelbare taak is;
 • U weet wat gebruikelijke hulp inhoudt.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau
De vakmodule betreft een lesdag op hbo niveau.

Incompany
Wilt u deze lesdag met meerdere collega’s volgen? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: Vakmodules zijn lesdagen waarbij u instroomt in een bestaande opleidingsgroep van de opleiding Wmo consulent 2.0.

Op deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is hulp in de huishouding in het kader van de Wmo?
 • De praktijk van het indiceren van hulp in de huishouding.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag van 09.00 tot 16.00 uur.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof continu geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u voor of tijdens de opleiding problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info@kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 499,-. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Een aantal tips voor financiering:

 • Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn per 1 januari 2022 niet langer fiscaal aftrekbaar. De overheid ondersteunt leren en ontwikkelen met een aantal nieuwe subsidiemogelijkhedenKlik hier voor meer informatie.
 • Bent u werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefondsKlik hier voor meer informatie.
 • Per 1 maart 2022 gaat Kenniscentrum WMO officieel verder als Kenniscentrum Sociaal Domein. Per 1 januari 2022 is het al mogelijk om ons scholingsaanbod btw-vrij af te nemen. Klik hier voor meer informatie.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven