Kosten €499 excl. BTW
Inschrijven

Tijdens deze training leert u over het indicatie stellen voor begeleiding voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Hiervoor is het van belang een goede inschatting te maken van de persoonlijke situatie van de cliënt.

Op deze lesdag bespreken we welke doelgroep vraag heeft naar begeleiding en wat beschermd wonen inhoudt. U leert de juiste vragen te stellen om de informatie te krijgen die nodig is voor het stellen van een indicatie. U leert hiervoor gebruik te maken van de zelfredzaamheidsmatrix en een persoonlijk plan. Deze matrix en het persoonlijke plan helpen u tijdens een keukentafelgesprek.

Leerdoelen

 • U kent de zelfredzaamheidsmatrix;
 • U kent het persoonlijk plan en weet dit te hanteren tijdens het keukentafelgesprek;
 • U kent in grote lijnen de doelgroep;
 • U kunt de benodigde informatie achterhalen die nodig is voor het stellen van een indicatie;
 • U bent bekend met de inzet van pgb en Zorg in Natura;
 • U weet wat Beschermd wonen is en wat de toegang hiertoe is.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau
De vakmodule betreft een lesdag op hbo niveau.

Incompany
Wilt u deze lesdag met meerdere collega’s volgen? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: Vakmodules zijn lesdagen waarbij u instroomt in een bestaande opleidingsgroep van de opleiding Wmo consulent 2.0.

Op deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is de doelgroep?
 • Wat zijn de doelen van begeleiding?
 • De praktijk van het indiceren van begeleiding.
 • Werken met een persoonlijk plan.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag, van 09.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info@kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 499,-. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Een aantal tips voor financiering:

 • Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn per 1 januari 2022 niet langer fiscaal aftrekbaar. De overheid ondersteunt leren en ontwikkelen met een aantal nieuwe subsidiemogelijkhedenKlik hier voor meer informatie.
 • Bent u werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefondsKlik hier voor meer informatie.
 • Per 1 maart 2022 gaat Kenniscentrum WMO officieel verder als Kenniscentrum Sociaal Domein. Per 1 januari 2022 is het al mogelijk om ons scholingsaanbod btw-vrij af te nemen. Klik hier voor meer informatie.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een Bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven