Kosten €499 excl. BTW
Inschrijven

Als Wmo consulent moet u op basis van een intakegesprek en rapportage een beschikking schrijven die voldoet aan alle eisen die de wet daaraan stelt. Hoe doet u dat?

Voor elk besluit in het kader van de Wmo moet de gemeente een beschikking afgeven. De gemeente moet motiveren hoe het besluit bijdraagt aan het behouden en bevorderen van de zelfredzaamheid en van de normale maatschappelijke participatie van de zorgaanvrager.

Aan de leesbaarheid en de zorgvuldigheid van beschikkingen worden hoge eisen gesteld. De zorgaanvrager moet begrijpen hoe de aanvraag is beoordeeld. De motivatie moet helder zijn, zonder in ‘Jip en Janneke taal’ te verzeilen. Bovendien moet de beschikking voldoen aan de eisen van de Algemene wet bestuursrecht.

Tijdens deze training leert u hoe u een goede beschikking schrijft. U leert aan welke eisen de beschikking moet voldoen en hoe u daar vanuit een zorgvuldige intake en rapportage naartoe kunt werken. Het juridisch kader en de praktische vaardigheden voor het schrijven van een rapportage staan centraal.

Leerdoelen

  • U weet hoe een gespreksverslag/rapportage is opgebouwd;
  • U kunt aan de hand van een keukentafelgesprek een gespreksverslag opstellen;
  • U weet hoe een beschikking volgt op een gespreksverslag en hoe deze eruit ziet.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen. Daarnaast is de training bedoeld voor klantmanagers die betrokken zijn bij de Wmo.

Opleidingsniveau
De vakmodule betreft een lesdag op hbo niveau.

Incompany
Wilt u deze lesdag met meerdere collega’s volgen? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: Onze vakmodules zijn lesdagen waarbij u instroomt in een bestaande opleidingsgroep van de klassikale basisopleiding Wmo consulent.

Het programma bestaat uit 1 lesdag waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Inzicht in de vereisten van een goede rapportage
  • De praktijk van de rapportage
  • Inzicht in de vereisten van de beschikking
  • Oefenen met rapporteren

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 lesdag. Daarnaast vragen de trainingsdagen enige voorbereiding door middel van zelfstudie.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof continu geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u voor of tijdens de opleiding problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info@kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Investering
Uw investering voor de training bedraagt €499,-. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen, welke bestaan uit een persoonlijke online leeromgeving.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven