Kosten €849 excl. BTW
Inschrijven

Tijdens deze training gaat u in gesprek; het gesprek is een van de pijlers van het vak van Wmo consulent!

Het vak van Wmo consulent vraagt veel kennis over de wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of maatwerkoplossingen. Hoe pas je deze kennis nu toe in je dagelijkse contact met je cliënten? Dat oefenen we tijdens deze training over gesprekstechnieken. Natuurlijk komt het keukentafelgesprek aan de orde, maar vooral van belang zijn uw eigen vaardigheden om een gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met cliënten met hun beperkingen, vragen en onzekerheden.

Leerdoelen

 • U beschikt over de theoretische kennis van een gespreksstructuur en conflicten;
 • U bent zich bewust van wat een conflict veroorzaakt;
 • U bent zich bewust van zijn eigen gedrag bij tegenstellingen en conflict;
 • U weet hoe in een gesprek technieken kunnen worden ingezet om te de-escaleren en het gesprek functioneel houden;
 • U weet hoe, in het gesprek, de cliënt op de eigen kracht aangesproken kan worden;
 • U bent in staat in een gesprek de cliënt te motiveren tot het vinden van eigen oplossingen.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau
De vakmodule betreft een lesdag op hbo niveau.

Incompany
Wilt u deze lesdag met meerdere collega’s volgen? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: Vakmodules zijn lesdagen waarbij u instroomt in een bestaande opleidingsgroep van de opleiding Wmo consulent 2.0.

Op deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De opbouw van het keukentafelgesprek
 • Diverse mechanismen bij communicatie
 • Omgaan met weerstand en conflicten
 • Kantelen aan tafel

Op de site staat de startdatum van de eerste lesdag genoemd. De tweede lesdag wordt gemiddeld 10 weken later gegeven. Neem voor de datum van de tweede lesdag contact op met Kenniscentrum WMO.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 2 dagen, van 09.00 tot 16.00 uur. Daarnaast vragen de trainingsdagen enige voorbereiding door middel van zelfstudie.

Investering
Uw investering voor de training bedraagt €849,-. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen, welke bestaan uit een persoonlijke online leeromgeving. Een aantal tips voor financiering:

 • Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn per 1 januari 2022 niet langer fiscaal aftrekbaar. De overheid ondersteunt leren en ontwikkelen met een aantal nieuwe subsidiemogelijkhedenKlik hier voor meer informatie.
 • Bent u werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefondsKlik hier voor meer informatie.
 • Per 1 maart 2022 gaat Kenniscentrum WMO officieel verder als Kenniscentrum Sociaal Domein. Per 1 januari 2022 is het al mogelijk om ons scholingsaanbod btw-vrij af te nemen. Klik hier voor meer informatie.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof continu geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u voor of tijdens de opleiding problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info @kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven