(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PL4B7C6');
Kosten €499 excl. BTW
Inschrijven

Nicole Evers

Nicole Evers
Nicole Evers is teamcoach, trainer en procesbegeleider met een warm hart voor jeugdzorg. Ze is ervaren in het werken met jongeren en jongvolwassenen met en zonder beperking. Ze kent het vak en de dynamiek van begeleiding en behandeling als geen ander en gebruikt die kennis als trainer en coach. Ze werkt interactief en zet jou als professional centraal. Lees meer

In de dagelijkse praktijk spreekt u veel cliënten over hun zorgvraag. Van de cliënt zelf, of als ouder met een hulpvraag over een jeugdige. Onder hen bevinden zich ongetwijfeld gesprekspartners met ziektebeelden. Tijdens deze training staat het herkennen, maar vooral de gespreksvoering met deze doelgroep centraal. Hoe kun je als consulent een gesprek sturen en beïnvloeden?

Leerdoelen
Na het volgen van de training:

 • Kunt u de verschillende ziektebeelden herkennen;
 • Heeft u kennis en inzicht verkregen op het gebied van psychopathologie bij cliënten;
 • Bent u in staat om in de praktijk ziektebeelden te herkennen en een passende benaderingswijze te kiezen.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor Wmo consulenten, Jeugd- en Gezinsprofessionals en/of wijkteam medewerkers.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau
Deze training wordt op hbo niveau gegeven.

Incompany
Wilt u deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Accreditatie
Deze training is door het SKJ geaccrediteerd met 6.00 punten in de categorie formeel leren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Herkennen van ziektebeelden in de praktijk
  • Er wordt kort ingegaan op de te behandelen ziektebeelden (Autisme en ADHD, Niet Aangeboren Hersenletsel) en hechtingsproblematiek;
  • Er wordt aan de hand van de casuïstiek geoefend (optioneel met trainingsacteur);
  • Bij de gezamenlijke nabespreking wordt ingezoomd op welke attitude/benadering er wordt gebruikt met welk effect;
  • Aansluitend kan er experimenteel geoefend worden waarbij men uit kan proberen wat wel werkt en hoe dit voelt.
 • Signalen opmerken en verwerken
 • Meta communicatie
 • Het geleerde in de praktijk (oefenen)

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 499,-. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Een aantal tips voor financiering:

 • Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn per 1 januari 2022 niet langer fiscaal aftrekbaar. De overheid ondersteunt leren en ontwikkelen met een aantal nieuwe subsidiemogelijkhedenKlik hier voor meer informatie.
 • Bent u werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefondsKlik hier voor meer informatie.
 • Per 1 maart 2022 gaat Kenniscentrum WMO officieel verder als Kenniscentrum Sociaal Domein. Per 1 januari 2022 is het al mogelijk om ons scholingsaanbod btw-vrij af te nemen. Klik hier voor meer informatie.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een Bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

 

Vanaf september 2021 starten we weer met klassikale lessen. We hanteren hierbij altijd de richtlijnen van het RIVM.   

Digitale lessen 
We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heeft u live contact met de docent en kunt u live uw vragen stellen.  

Heeft u vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085-401 83 62. 

Inschrijven